Efter min examen på konstfackskolan 1977 ”textilfacket har jag arbetat i egen ateljé med att väva bilder ”gobelänger”. För mig är det viktigt för mig att även använda måleriet som en konstform för att lära mig mer om färger och få idéer och utvecklas som konstnär.

Jag får mina idéer från naturen, himmel och hav. Jag tycker om färgskiftningarna när det går från ljust till mörkt under årets alla dagar.

När jag ska väva en gobeläng målar jag först en skiss i tempera innan jag börjar.

Jag färgar alla mina garner i ull och lin själv. Jag är noga med att få många olika färger och nyanser för att skapa min egen färgskala. Jag använder flera hundra olika färger och nyanser i en väv. Jag kan använda upp till fem olika färger bara i ett garntuss och jag byter färger ofta när jag väver för att få mitt egna måleriska uttryck. Jag gillar att arbeta med det abstrakta i väven när jag ska fånga naturens skiftande ljus.

 

Biography in English

I get my ideas from nature, the sea and heaven, the change of colour from light to dark, all year around. I first paint a sketch in tempera before I start weawing.

I dye thin treads of wool and flax in a pot, I mix them in to many diffrent colours.

I use many hundres of colours in a weave. I use up to five colours in one yarn, and I change the colors often so I get that colourful expression I am looking for.
In this way I can both capture the abstract and shifting light in nature.